Blog

AI Business process Cloud Data Event-driven IT

Mesterséges Intelligencia Megoldások Az Üzleti Hatékonyság Javítására: Workshop a Gazdaság Házában

2023. augusztus 17.

Az Upscale és a Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara közös rendezvényén bemutatták, hogy hogyan formálja át a mesterséges intelligencia (MI) a vállalkozások működését és hatékonyságát. A konferencián kiemelték az MI szerepét a termeléstől az egészségügyön át a kiskereskedelemig, esettanulmányokkal illusztrálva, hogyan növeli a hatékonyságot és minőséget. A résztvevők egy interaktív workshop során a szakértőkkel együtt keresték az üzleti alkalmazásokat, lehetőséget adva a részvételnek az MI által nyújtott előnyök mélyebb megértésére.

Tovább
Backend Java Spring Boot

A Spring Boot 3 nyújtotta lehetőségek kiaknázása a fejlesztési folyamatban

UpScale • 2023. június 01.

Szoftverfejlesztő cégként mindig keressük a módját annak, hogyan javíthatjuk folyamatainkat és tehetjük hatékonyabbá munkánkat. Az egyik eszköz, amelyet elképesztően értékesnek találtunk ebben a törekvésünkben, a Spring Boot 3.

Tovább
AI Business process

Mesterséges Intelligencia Gyakorlati Alkalmazási Lehetőségei – Workshop

2023. május 26.

A mesterséges intelligenciáról tartottunk egy fantasztikus workshopot vezérigazgatók és kis- és középvállalkozások tulajdonosai számára. Megvitattuk az AI gyakorlati alkalmazási lehetőségeit, kiemelve, hogy az AI alkalmazása elkerülhetetlenné válik a versenyképesség fenntartása érdekében a különböző iparágakban. A workshop célja volt, hogy segítsen a résztvevőknek azonosítani azokat a konkrét use case-eket, ahol saját folyamataikban alkalmazhatják a mesterséges intelligenciát, ennek módjait, illetve az ezzel járó előnyöket és költségeket.

Tovább
Business process

A „Tech-street farkasai”? – Avagy sok jó alfa kis helyen is elfér

HVG Tech • 2022. november 08.

Létezik egy dinamikus technológiai csapat, aki elhatározta, hogy szembe megy az üzleti világ farkas törvényeivel és olyan „falkát” alkot, amely befogad mindenkit, aki a technológiai szektorban dolgozik, vagy szeretne dolgozni – így a magányos farkasokat, de az igazi „alfákat” is. Olvassátok el a HVG Tech oldalán megjelent, az Upscale Tech Community-ről szóló cikket!

Tovább
AI Data Database

Betört a mesterséges intelligencia a magyar bankokba, itt tart most

Portfolio • 2022. május 19.

A mesterséges intelligencia a bankok kínálatát és belső működését tekintve is egyre inkább nélkülözhetetlen eszközzé kezd válni. A technológiában rejlő üzleti lehetőségekkel kapcsolatban konszenzus van a hazai banki szereplők körében, és ki lehet jelenteni azt is, hogy a fejlesztések terén egyáltalán nem vagyunk lemaradva a nyugati fősodortól, annak ellenére sem, hogy a magyar nyelv feldolgozása sok nehézséget gördít még a mai napig is a fejlesztések elé. Cikkünkben, amelyhez három szakértő - Fáykiss Péter, az MNB digitalizációs igazgatója; Pintér Szabolcs, az UpScale ügyvezető igazgatója; valamint Strén Gábor, a Microsoft pénzügyi szektoráért felelős ügyféligazgatója - közreműködését kértük, a mesterséges intelligencia hazai banki alkalmazásának főbb kérdéseit jártuk körül.

Tovább
IT

Tudásmegosztás és naprakész szemlélet: egy IT-cég a munkavállalók szemével

HVG Tech • 2022. május 06.

Miért fontos a folyamatos képzés, milyen modern és bevált technológiákat használnak? Tényleg lehet akár egy másik városból is dolgozni náluk? A munka mellett valóban fontosak a társadalmi ügyek is? Megkérdeztük ezekről az UpScale-nél dolgozókat. Az UpScale szoftvercégként arra specializálódott, hogy modern technológiákat vezessen be nagyvállalati környezetbe. Az új, innovatív, jellemzően nyílt forráskódú megoldásokat képesek megfeleltetni a nagyvállalatok, köztük nagy bankok, azonosítási, naplózási, monitoringolási, IT-biztonsági és egyéb elvárásainak. Ez a feladat összetett tudást és lelkes kollégákat kíván.

Tovább
AI AKKA Cassandra CI/CD Cloud Cockroach Data DevOps Docker IT Java Kafka Kubernetes Microservices Mobil Reactive platform Scala Test Automation

Egyben vagy szeletelve: hogy modernizálják a bankok az örökölt rendszereiket?

HVG Tech • 2021. szeptember 23.

A modernizációról beszélni manapság már elcsépeltnek hathat, hiszen szinte naponta találkozunk vele. De mit jelent valójában ez a bankok informatikai csapatainak mindennapi munkájában? Melyik bank miért és hogyan szeretné leváltani a régi „monolit” rendszereit, illetve hol tartanak ezek a fejlesztések? Lássuk, mit gondolnak erről a bankok és a fejlesztők IT-szakemberei!

Tovább
Flutter Microservices Mobil Mobile development

Hasznos Flutter csomagok

Dobszai János • 2022. június 20.

Flutter is designed to develop cross-platform applications. Its primary focus is to make user interface (UI) implementation as intuitive as building LEGO.

Tovább
CI/CD Data DevOps Java Kafka Microservices Reactive platform

Kafka topic automatizált létrehozása

Bodrits Balázs • 2022. május 27.

Napjainkban az esemény alapú (event-driven) architektúra kialakítása nagyon divatosan cseng elosztott rendszerek tervezése során. Az Apache által fejlesztett Kafka ehhez ad egy nyílt forráskódú szoftvert, eseményfolyam (streaming) alapú szolgáltatásával üzenetek továbbítására/publikálására.

Tovább
AI Cassandra Cloud Data IT

Berobbant a mesterséges intelligencia a bankokba – Mit tud az AI a pénzintézeteknél?

Portfolio • 2021. szeptember 23.

Az utóbbi időszakban a bankok elkezdték a gyakorlatban is alkalmazni a mesterséges intelligencát több területen, ám az átállás nem megy varázsütésre: megfelelő külső és belső kompeteneciákat kell kiépíteni, az adatvagyont sztenderdizálni, tisztítani kell, és sokszor a bankok örökölt gondolkodásmódja gördít akadályt egy hatékony AI technológia bevezetése elé. Mindez pedig nem csak pénzkérdés: az infrastruktúra, az operáció és a kultúra területén is változásokat követel meg egy AI-megoldás bevezetése.

Tovább
AI AKKA Cassandra CI/CD Cloud Cockroach Data DevOps Docker IT Java Kafka Kubernetes Microservices Mobil Reactive platform Scala Test Automation

Modernizáció nagyvállalatoknak, az alkotás örömével

HVG Tech •

Modern technológiákat vezetnek be nagyvállalati környezetbe, az új, innovatív, jellemzően nyílt forráskódú megoldásokat képesek megfeleltetni a nagyvállalatok, köztük nagy bankok, azonosítási, naplózási, monitoringolási, IT-biztonsági és egyéb elvárásainak. Így a nagy szervezetek is elérhetik a gyorsaságot, rugalmasságot és költséghatékonyságot eredményező informatikai eszközöket, rendszereket. De mivel foglalkozik még az UpScale? Pintér Szabolcs ügyvezetővel beszélgettünk.

Tovább