Szolgáltatásaink

logo

Alkalmazás fejlesztés

Az UpScale-nél szakértőinkkel számos különböző típusú és összetettségű fejlesztési feladatot valósítunk meg sikeresen, de amiben igazán kitűnünk, az az alkalmazások fejlesztése.

Időt és odafigyelést fektetünk minden projektünkbe, kezdve attól, hogy mélységeiben is megértjük ügyfeleink igényeit és elvárásait, majd azoknak megfelelően leszállítjuk a kész alkalmazást.

Erősségünk az olyan platformfüggetlen megoldások készítése Java környezetekbe, melyek virtuális gépeket bevonva rugalmasságot és hatékonyságot biztosítanak.

A fejlesztés és később a szállítás során az UpScale csapatában átfogó CI/CD folyamatokat használunk, folyamatosan integrálva és javítva a kisebb feladatok eredményeit a futó projektbe. DevOps csapatként nemcsak a fejlesztési feladatokkal foglalkozunk, de kiemelt technikai támogatást is nyújtunk ügyfeleinknek.

A tervezési és fejlesztési fázisokban a Scrum metodológiát használjuk, mely lehetővé teszi, hogy maximálisan hatékonyak legyünk és a határidőket inspirációként kezelhessük, nem pedig akadályként.

Ezenfelül fejlesztéseinket szigorú minőségbiztosítási (QA) folyamatoknak vetjük alá, így nemcsak megfelelünk ügyfeleink elvárásainak, de meg is haladjuk azokat.

Kevesebb Több
logo

Mikroszolgáltatások és konténerizáció

Az UpScale-nél rengeteg figyelmet szentelünk a microservice-eknek.

Munkatársaink szeretnek egy szoftverről annak egészében gondolkodni, és úgy tekinteni a microservice-ekre, mint összekötő elemekre, amik együtt kiváló szerkezetet alkotnak. Ezzel a kialakult filozófiával olyan szoftvermodulokat fejleszthetünk, amik gyorsak, kicsik és praktikusak, valamint úgy működnek együtt, hogy igazán funkcionális és hasznos megoldást nyújtsanak.

Mivel a munkánkban a gyorsaságot, a kezelhetőséget és a megbízhatóságot tartjuk fő szempontoknak, a projekt fejlesztése során – sőt azon túl is – konténereket használunk. Az így kialakítható virtualizált rendszerekben szoftvereink saját operációs rendszerük alatt futhatnak bármilyen gépen, további speciális konfigurálás nélkül.

Szoftvermoduljaink egymástól függetlenül fejleszthetők és futtathatók. Ez nagyobb hatékonyságot jelent, mivel a változtatások során nem szükséges rendszerleállítást végeznünk.

Azért, hogy biztonságosan telepítsük és futtassuk szoftvereinket, előzetesen konfiguráljuk a képfájlokat a konténerben.
Annak érdekében pedig, hogy termékeink mindennemű terhelésnek megfeleljenek, a projekt első pillanatától szem előtt tartjuk a skálázhatóságot. Ez felkészíti fejlesztéseinket, hogy bármekkora igénybevétel mellett is a legjobban teljesítsenek.

Végezetül, a monitorozhatóság kulcsfontosságú kritériumunk magunkkal szemben. Hiszen ha ismerjük munkáink teljesítményét és eredményeit, gyorsan elkészíthetjük a szükséges változtatásokat és folyamatosan fejlődhetünk, még jobb termékeket létrehozva.

Kevesebb Több
logo

Rendszerintegráció és tanácsadás

Szakértelmünk túlmutat csak új szoftverek teljes fejlesztésén.

Korábbi sikeres projektjeinkből tanulva az UpScale-nél olyan stratégiákat alakítottunk ki, amik mentén ügyfeleink már létező szoftvereit és rendszereit átalakíthatjuk vagy újraépíthetjük őket. Ezáltal megfelelhetnek a mai piaci elvárásoknak és kompatibilissé válnak a modern szabványokkal.

Különösen igaz ez a banki folyamatokra. Ezek a már működő architektúrák rengeteg fejlesztéssel és befektetéssel készülnek el. Azáltal, hogy a már létező rendszereket megtartjuk és a mai követelményeknek is megfelelővé tesszük, jelentős fejlesztési időt takarítunk meg ügyfeleinknek és nem utolsó sorban a projekt költségvetését is tehermentesíthetjük.

Korábbi sikeres megújítási projektjeinkből szerzett tapasztalatainkkal készen állunk tanácsadási feladatokra a megújítási, újratervezési és fejlesztési fázisok során.

Kevesebb Több
tech_bg

Technológiák,
amikkel dolgozunk

Microservices

A nagy projektekről szeretünk kis lépésekben gondolkodni. Az UpScale szakértői a Microservices metodikát követve a fejlesztési feladatokra szolgáltatások hálójaként tekintenek, nagy figyelmet szentelve arra, hogy minden egyszerűsített és hatékony legyen.

Ezzel a megközelítéssel érjük el a modularitást, mely a gyorsabb fejlesztést és tesztelést garantálja, valamint lehetővé teszi, hogy rugalmas és megbízható architektúrákat építhessünk.

Kicsi, de tökéletes részletekben gondolkodunk, hogy valami igazán használhatót alkossunk.

Kevesebb Több

Docker

Hatékonyan szeretünk dolgozni, ezért Dockert használunk. A Docker egy konténer-megoldás; segítségével elkerülhetők a felesleges egyeztetési körök a telepítés alatt.

A rendszer a project forrásfájljait okos képállományként kezeli, és mivel a bináris állományt és a konfigurációt egyben tudjuk szállítani, kizárhatjuk az időrabló verzióegyeztetést és az átláthatatlanságot a fejlesztési, az élesítési és a tesztelési fázisok során.

Ha kevesebb időt vesztegetünk el, gyorsabban érünk el eredményeket.

Kevesebb Több

Kubernetes

Szervezetten szeretünk dolgozni, ezért Kubernetest használunk. A Kuberenetes a Docker rendszer okos kiegészítője; segítségével a konténereket hatékonyabban kezelhetjük.

A megfelelő finomhangolások után a különböző képfájlok harmonikusan használhatók együtt, ezzel kivédhetők az időrabló és költséges hibák, a lelassulás és a szerverleállás.

Ha kevesebb hibát kell megoldanunk, gyorsabb fejlesztést és jobb megtérülést érünk el.

Kevesebb Több

Java

A Java nyelvben szerzett évtizedes tudásunknak köszönhetően az Upscale-nél olyan alkalmazásokat készíthetünk, melyeket megírni csak egyszer kell, mégis bármilyen környezetben futtathatók.

A Java alapú megoldásaink segítségével olyan programokat alkotunk virtuális gépekre, melyek rugalmasak a Java platformfüggetlen jellege miatt, így többféle környezetben is futtathatjuk a kódot.

A jól bevált technológiák használata mindig megbízhatóságot jelent.

Kevesebb Több

Scala

SCALA-t is használunk, hogy a fejlesztési projektek minden felmerülő feladatára kínálhassunk megoldást. Ez a programozási nyelv egy okos kiegészítője a JAVA-nak.

A két nyelv együttes alkalmazásával rengeteg fejlesztési lehetőséget kapunk. A SCALA funkcionális jellege lehetővé teszi, hogy korábbi JAVA fejlesztéseket egyszerűen importáljunk új projektekbe. Ez a skálázható nyelv nagymértékben egyszerűsíti a fejlesztést.

Az egyszerűbb fejlesztés pedig javítja a hatékonyságot.

Kevesebb Több

Akka

Okos kiegészítőket használunk, hogy munkáinkat még jobbá tehessük. Az AKKA egy eszköz, ami egyszerűsíti a JAVA virtuális gépek alkalmazását.

Ezzel a kiegészítővel időt nyerhetünk: a kész fejlesztés számításai a futásidő alatt párhuzamosan, aszinkronban futhatnak ahelyett, hogy egymás után mennének csak végbe. Így értékes időt takarítunk meg, amit más feladatokra, például átfogó tesztelésre használhatunk fel.

A jobban felhasznált idő nekünk, és ügyfeleinknek is egyaránt előnyös.

Kevesebb Több

Kafka

Azért, hogy gyorsíthassuk az adatok továbbítását rendszerek között, az Apache cég KAFKA megoldását is használjuk. Ez az adatstreamelési platform lehetővé teszi a adattovábbítási feladatok egyidejű elindítását és futtatását, és az alfeladatok párhuzamos kezelését, mely egyet jelent a nagyobb adattovábbítási teljesítménnyel.

A platform közvetlenül kapcsolható hozzá JAVA rendszerekhez, így az adattovábbítási folyamatok jóval gyorsabban futhatnak le.

A gyorsabban működő termék azonos minőség mellett egyértelműen sikert jelent.

Kevesebb Több

Reactive Platform

Fejlesztéseinkkel előre haladunk. A Reactive Platform használatával szakembereink új életet lehelnek már létező alkalmazásokba, és újakat is alkothatnak, melyek már a felhő-alapú megoldások és az elosztott architektúrák új előnyeit is kihasználják.

Ez a platform a JAVA virtuális gép technológiájára épült. Előnye, hogy segít egyeztetni a nagysebességű adatkezelést és a reaktív szolgáltatásokat, valamint megkönnyíti további fejlett eszközök beépítését, melyek gyorsíthatják a fejlesztési folyamatokat és megkönnyíthetik a nagy adatmennyiségek kezelését.

Az intelligens megoldások használatával fejlesztéseink ténylegesen okosak lesznek.

Kevesebb Több

Cassandra

Az Apache cég termékét arra használjuk, hogy magabiztosan kezelhessünk nagymennyiségű, akár strukturálatlan adatot is. Ez az okos eszköz olyan esetben segíti a munkánkat, amikor a nagy mennyiségű beérkező adat miatt kiemelten fontos a gyors skálázhatóság.

A Cassandra segítségével az adatokat oszlopokba és sorokba rendezzük, melyek formátumán és tartalmán az adatbázis futtatása közben is változtathatunk, teljes leállás nélkül – szemben a széles körben használt hagyományos RDBMS rendszerekkel.

A nagy adatmennyiségek okos és gyors kezelése az egyik legfontosabb fegyverünk.

Kevesebb Több

CI/CD

Mi a folyamatos fejlesztésben hiszünk. Azért használunk folyamatos integrációt (CI) és végrehajtást (CD), hogy ügyfeleink meglévő rendszerein működésük közben változtathassunk.

Ezzel a megközelítéssel a javításokat nagyobb gyakorisággal és jobb megbízhatósággal építhetjük be, ahogy új funkciókat és módosításokat is könnyebben integrálhatunk a rendszerbe. Az UpScale-nél a változtatások beépítése nem jelent rendszerleállást.

Míg mi beépítjük a javításokat, a szolgáltatásod zavartalanul működik.

Kevesebb Több

DevOps

A mi munkánk a fejlesztés, de értenünk kell az üzleti élethez is. A DevOps metodológiát követjük, hogy biztosan ügyfeleink üzleti céljainak megfelelő fejlesztéseket végezzünk.

Azzal, hogy szoftverfejlesztési kompetenciánkat (Dev) és informatikai tapasztalatainkat (Ops) együtt használjuk, nagyban felgyorsíthatjuk a fejlesztési munkát. Továbbá, már fejlesztés közben is beépíthetünk számos javítást és változtatást, tovább gyorsítva és egyszerűsítve a teljes folyamatot.

Fejlesztéseink az üzleti céljaidat szolgálják.

Kevesebb Több

Itt találkozhatsz velünk

Rendezvény
Lezajlott

Ami egy senior fejlesztőt sem hagy aludni

2022. június 9. - 2022. június 9.

Budapest, Óbudai Egyetem, 18.00

Ezúttal egy rendkívüli nyárindító MeetUp-al jelentkezünk... Aki senior fejlesztőként dolgozik sokszor nehezen alszik el... De mi az ami ébren tart? És hogy tudod kezelni a senioritással járó kihívásokat.. és végre egy rendeset aludni.... A meglepetés nyitóelőadást / workshopot követően Szerémi Péter kommunikációs szakértő és Pál András a Radnóti Színház színésze ad elő és dolgoz fel agilis élethelyzeteket... olyanokat amelyekkel minden senior fejlesztő találkozik... Annyit ígérhetünk, hogy szórakoztató és tanulságos lesz. ...és a MeetUp után egész biztos jól fogsz aludni :)

Rendezvény
Lezajlott

Data Management 13.0

2022. május 12. - 2022. május 12.

Budapest, 18.00

Érdekel a Data Management? Akkor van egy jó programötletünk a számodra! Regisztrálj a május 12. -i Data Management 13.0 MeetUp-unkra. Előadóink sorát Gyöngyi fogja megkezdeni, aki Data Management megoldásokról fog beszélni - majd ezt követően egy panelbeszélgetést hallgathatunk meg Csite László, Kasler Lóránd Péter, Kelemen Márton és Szőke József részvételével. Végezetül pedig László Zoltán, az UpScale kollégája mutatja be a TiDB NewSQL POC-unkat.

Rendezvény
Lezajlott

AI, a megoldás!

2021. október 13. - 2021. október 13.

Budapest, 9.00

AI, a megoldás UpScale előadás Banking Technology 2021 / Portfolio konferencia 2021. október 13. Corinthia Hotel Budapest A prezentáció főbb üzenetei: A mesterséges intelligencia (AI) igazi versenyelőnyként tud szolgálni a nagyvállalatok / nagy pénzintézetek számára, amelyeknek rendkívüli mennyiségű adat áll a rendelkezésre. Az AI ugyanakkor több mint egy analitikai eszköz és a bevezetése megfelelő szemléletmódot igényel. A legacy rendszerek modernizációja, az új generációs adatbázisok, holisztikus use-casek és az AI jól definiált szerepe az üzleti folyamatokban egyaránt fontos elemei egy jól átgondolt stratégiának.

Rendezvény
Lezajlott

Modern technológiák Enterprise környezetben

2021. június 3. - 2021. június 3.

Budapest, 9.00

Modern technológiák Enterprise környezetben UpScale előadás Financial & Corporate IT 2021 Portfolio hybrid konferencia 2021. június 3. Kempinski Hotel Corvinus Budapest Az előadás az UpScale négy éves tapasztalatára építve, konkrét esettanulmányokon keresztül mutatja be, hogyan tehetők modern (akár open source) technológiai megoldások enterprise kompatibilissé.

Referenciáink

dark_left_arrow dark_right_arrow

FKF Nonprofit Zrt

Mobilalkalmazás fejlesztés, konténerizált microservice platformon

Merkantil Bank

Rendszermodenizáció

Otp Bank

Rendszermodenizáció

Mavir

Rendszer konszolidációs analízis, tanácsadás

United Way

Fizetési megoldások fejlesztése

Erste Bank

Rendszermodenizáció

Get in touch with us!

We provide professional solutions for all your problems. Find us with confidence!

Legyél te is a csapat tagja!

Nézd meg nyitott pozícióinkat, és ha felkeltettük érdeklődésed, keress minket bizalommal!